Ωτοπλαστική στα παιδιά

Η ωτοπλαστική γνωστή σαν πλαστική στα αυτιά είναι η επέμβαση που γίνεται από εκπαιδευμένους πλαστικούς χειρουργούς στα παιδιά με σκοπό να αλλάξει το σχήμα και την θέση των αυτιών. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική αλλά ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε με την επέμβαση συμμετρικά και αρμονικά αυτιά στο πρόσωπο και να τα φέρουμε και τα δυο πιο κοντά στο κεφάλι.

Οι υποψήφιοι για την ωτοπλαστική γενικά μιλώντας, είναι συνήθως ενήλικοι άνδρες και γυναίκες,αλλά υπάρχει και ένα ποσοστό παιδιών που μας τα φέρνουν οι γονείς για πλαστική αυτιών. Η ηλικία που πρέπει να είναι το παιδί για να μπορεί να γίνει η επέμβαση είναι μετά τα 5 χρόνια αφού θα πρέπει πρώτα να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του αυτιού που συμβαίνει στην ηλικία μεταξύ 4-5 χρονών.

Οι περιπτώσεις αυτιών που μπορούμε να διορθώσουμε είναι: Τα μεγάλα αυτιά,τα πεταχτά αυτιά,άλλες δυσμορφίες όπως cup/lop ear, τα πεταχτά λοβία κλπ.

Στις ηλικίες από 5-13 ετών ακολουθούμε ένα πρωτόκολλο με την παιδο-αναισθησιολόγο μας την Κα Μαρινοπούλου στο Ιασώ παίδων με αποτέλεσμα τα παιδιά να θυμούνται την επέμβαση σαν μια ευχάριστη διαδικασία.

Ωτοπλαστική στα παιδιά
Μπορείτε να δείτε στο Ευρωπαϊκό διαδικτυακό κανάλι Focus Web TV τον Δρ Νώντα Καποσίτα να αναλύει την μεθοδολογία που ακολουθεί στις περιπτώσεις ωτοπλαστικής στα παιδιά καθώς πως τα παιδιά αντιδρούν στα πειράγματα των φίλων τους

Επέμβαση της ωτοπλαστικής- ανάρρωση

Τα στάδια της επέμβασης και της ανάρρωσης μετά ωτοπλαστική βασίζονται:

  1. Στην μελέτη του προβλήματος χωριστά για κάθε παιδί.
  2. Η επέμβαση διαμορφώνεται ανάλογα με την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού αλλά και του προβλήματος κατασκευής των αυτιών του κάθε παιδιού.
  3. Η έκταση του δέρματος που θα αφαιρεθεί από το πίσω μέρος του αυτιού σχεδιάζεται ανάλογα.
  4. Η χειρουργική στον χόνδρο γίνεται με ειδικά εργαλεία στην εξωτερική επιφάνεια του χόνδρου και τις ειδικές ραφές που τοποθετούνται στα κατάλληλα σημεία.
  5. Η επέμβαση της ωτοπλαστικής καλύπτεται με ειδικό επίδεσμο για 24-36 ώρες.
  6. Επιτρέπουμε στην μητέρα να λούσει το παιδί μετά από 36 ώρες από την επέμβαση.
  7. Η επάνοδος στις σχολικές υποχρεώσεις γίνεται μετά από 1 εβδομάδα.
  8. Χορήγηση προληπτικά αντιβιοτικών και ήπιων αναλητικών.

Μπορείτε να δείτε τα βασικά σημεία από την επέμβαση της ωτοπλαστικής από τον Νώντα Καποσίτα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ωτοπλαστική σε παιδί πριν μετά από το αρχείο μας


 

Περισσότερες φωτογραφίες